Een aangename vloertemperatuur

Met een elektrisch warmtetapijt.   J. Smulders

Tijdens het kamperen in de koudere jaargetijden sluiten we de kampeerauto aan op de elektriciteitpaal van de camping.  Een ventilatorkacheltje kan dan het interieur op een aangename temperatuur van omstreeks 21 C verwarmen. Toch krijgt men langzaam koude voeten wegens de koude vloer.

Een oplossing hiervoor is eenvoudig te koop bij de firma Recreatherm. www.recreatherm.nl

Recreatherm warmtetapijt bestaat uit twee lagen tapijt, dus tweezijdig bruikbaar, met daartussen Recreatherm warmtefolie van 230 Volt of 12 Volt en is dan ook bij uitstek geschikt voor recreatieve doeleinden.

Deze mat met een temperatuur van ongeveer 30 C geeft een aangename grondtemperatuur en is te verkrijgen in diverse kleuren.

In de T5 California modellen past de mat van 100 x 60 cm zowel in de lengte als in de breedte.

Aangezien deze campers geen tapijtvloerbedekking hebben geeft de mat meteen een gezellige aankleding.

Tijdens het schuiven van de bank in de slaapstand is er onder de bank niet genoeg speling om over de mat te schuiven. De mat is namelijk 8 mm dik. De mat zal dan even omhoog moeten worden gezet.

Bij gebruik van het bovenbed is er geen enkel probleem.

 

Ervaringen in onze T5 California.

Als de avonden wat koeler worden (oktober, november), trekt de vloer koud op. Bij een buitentemperatuur van 5 C is de vloertemperatuur minder dan 10 C en daarvan krijgt men echt koude voeten en benen. Daarvoor gebruiken we onze warmtemat (grondtemperatuur 30 C). Veel van de warmte van de mat gaat verloren door de vloer. Door onder de mat een isolatiemat te leggen heeft de mat een hoger rendement. Bij een buitentemperatuur van 12 C blijft de temperatuur binnen nog 19 tot 21 C. alleen door deze mat. Het vermogen 100 Watt, samen met een ventilatorkachel van 500 Watt, maakt geen grote inbreuk op  het geleverde vermogen op de meeste campings. 

In een T4 Westfalia bus past precies tussen de bankrails een verwarmde vloermat van 80 x 90 cm. De bedbank heeft genoeg speling om in slaapstand over de mat te schuiven.

De foto's tonen de vloermat van 100 x 60 cm. Deze past zowel in de lengte als ook in de breedte.

 

 

In een T3 bus is een verwarmde vloermat van 80 x 90 cm geen probleem. Er is genoeg vloeroppervlak.

In een T2 bus is een verwarmde vloermat van 100 x 60 cm een goede maat. Deze mat vraagt maar 100 Watt.
Ook in huis is in de winter deze vloermat uitstekend geschikt om met warme voeten heerlijk bij de TV te zitten.