Het Polyroof glasdak

Naar een idee van Joop Smulders.

Heerlijk het dak open als het warm weer is. Een deel van de zonwering/verduistering is dicht en het insectenhor gesloten.

Maar met een stevige bries en open schuifdeur, blaast de harmonica verduistering en insectenhor uit de geleiders, waardoor deze knakt. Vooral de tocht van de open schuifdeur veroorzaakt dit probleem. Geen fraai gezicht zo'n geknakt beschadigd scherm.

Het terug plaatsen gaat wel, maar is wel een gepruts. Uitkijken en voorzichtig te werk gaan dus, terugknakken, want het is maar een geprepareerd papierachtig gordijn.


Ter voorkoming van verdere beschadiging, en telkens dat gepruts, brachten 3 ronde stokjes de oplossing. Met deze ronde stokjes van 5 6 mm rond en 640 mm lang is het opgelost.
 
 

De stokjes passen tussen de geleiderail en het knakken van zonwering en insectenhor kan nu niet meer. De 3 stokjes zijn verdeeld over de totale lengte. Bij open en dicht schuiven glijden deze stokjes gewoon in de plooien mee. Er uithalen iedere keer is dus niet nodig. En het ontsiert het aanzicht ook niet.