Trapje in T4 of T5

Naar een idee van Joop Smulders.

In het bovenbed klimmen van de T5 California en T4 Westfalia campers vraagt toch wel enige lenigheid. Op wat hogere leeftijd, zal het moeilijk worden om in en uit het bovenbed te komen.

De als accessoires te leveren trap is goed bruikbaar, maar heeft smalle treden en dat is niet zo lekker voor de blote voeten.


In de T4 Westfalia's kun je nog gaan staan op het keukenblok, maar in de T5 California is dit geen goed idee aangezien het keukenblok een glasplaat heeft.


De oplossing is een houten trapje. iedere Doe Het Zelver ziet wel kans zoiets in elkaar te schroeven.

De hoofdafmetingen zijn 600 mm hoog x 300 mm breed x 150 mm diep. Het uitstekende deel van de bovenkant kan worden ingeklapt.

 Ook is een achterwand mogelijk waardoor een kistje ontstaat.

Het trapje staat vlak op de voorstoelen. De bovenste uitklapbare trede steunt op de bovenkant van de rugleuning en zit opgesloten tussen de hoofdsteunbuisjes.

Een detail van het plankje tussen de hoofdsteunbuisjes.

We hebben nu 3 niveaus om het bed te bereiken en naar beneden te komen. 400, 700en 1000 mm vanaf de campervloer.

 

Naar een idee van Gert Jan Mink, Meppel.

Handige kist als trapje.

Ook handig, vooral voor de hefdak camper, een opbergkist als trapje dat tussen de twee voorstoelen kan staan. Het trapje zoals boven neemt naar onze mening nogal wat ruimte in beslag. Deze kist gebruiken wij voor onze reisinformatie zoals kaarten in op te bergen. Maar ook je CD's zou je er bij kunnen stoppen. Tijdens het rijden onder handbereik.

Als we gaan slapen zetten wij de kist (met een handdoek er tussen) op een van de voorstoelen om zo handig in ons bovenbed te kunnen komen. Op het deksel kan, als extra, nog een antislipmatje worden geplakt.