Uw bus op winterbanden.

Meer veiligheid in de winterse maanden.      J. Smulders

        Waarom winterbanden?

  • Al vanaf 7 C en lager vermindert de grip van gewone banden.
  • Niet alleen voor de wintersport. Speciaal profiel voor hogere waterafvoer, dus minder kans op aquaplaning en slipgevaar.
  • Veel veiliger bij sneeuw, nat wegdek, bladeren, gladheid enz.
  • Optimaal wegcontact dankzij speciale rubbersamenstelling.
  • Betere bestuurbaarheid tijdens remmen en uitwijken.
  • Geen extra kosten maar een slimme investering: U spaart immers de zomerbanden.

Bezuinigen op winterbanden is bezuinigen op veiligheid!

Negentig procent automobilisten weet nauwelijks iets van winterbanden

Hoewel het gebruik van winterbanden volgens zowel de ANWB als 3VO een aanzienlijke betere grip oplevert op de weg vanaf temperaturen lager dan zeven graden Celsius, gebruikt slechts vijf procent van de automobilisten in Nederland winterbanden. Dit is vooral toe te schrijven aan de gebrekkige kennis van Nederlanders over winterbanden. Zo weet 90 procent van de mensen niet wat het effect van winterbanden is op de remweg bij gladde en natte wegen. Verder is 92 procent van de Nederlanders niet op de hoogte van de weersomstandigheden waarbij je het beste met winterbanden kunt rijden. Een kleine 60 procent kan winterbanden niet onderscheiden van zomerbanden. En dit terwijl de Nederlandse automobilist banden, na de remmen, als de belangrijkste auto-onderdelen beschouwt voor hun verkeersveiligheid. Deze resultaten zijn naar voren gekomen uit een recent onderzoek, dat TNS NIPO in augustus en september in opdracht van Profile Tyrecenter onder 750 automobilisten in Nederland heeft gehouden.

"Grip op je leven... Grip op de weg"
Volgens 3VO wijst onderzoek door de jaren heen uit dat 25 tot 35 % van alle aanrijdingen een gevolg is van het weer. Gladheid is bij slechte weersomstandigheden, zoals regen, sneeuw en ijzel, bij vier op de vijf ongevallen de oorzaak.