Britain's Villages (2010)

Pagina 2.          

Ervaringen van J. Smulders.

Vrijdag 1 oktober. Op weg naar Welshpool. Kort bezoekje in de regen aan het dorpje Dinas Mawddwy met 15de eeuwse huizen.

Maandag 4 oktober. De plaats Pembridge in Herefordshire nabij Leominster. De oude marktplaats uit de 16de eeuw. De zwart-witte vakwerkhuizen. De kerk met losse klokkentoren.   

Maandag 4 oktober.  Daarna naar het naburige Eardisland, Herefordshire over ondergelopen wegen. Het water stond heel hoog in het riviertje. Ook hier oude zwart-witte vakwerkhuizen en de oude kerk.

Woensdag 6 oktober. Naar Carew, Pembrokeshire. Een wandeling rondom het Carew Castle en naar de oude getijwater molen aan de Carew rivier.

Donderdag 7 oktober. Een bezoek aan het dorpje Laugharne, Carmarthenshire. De ruïne van het kasteel aan de haven en de Town Hall met klokkentoren uit 1746.

Zaterdag 9 oktober. Een wandeling door het centrum van Monmouth met de oude brug. Ook een antiekhandeltje bezocht.

t

Zondag 10 oktober.  Het mooie plaatsje Lacock, in Wiltshire onder beheer van de Trust.

Maandag 11 oktober. Een kleine wandeling door het dorpje Chew Magna in Somerset 10 km zuid van Bristol.

Dinsdag 12 oktober. Het mooie oude plaatsje Dunster in Somerset aan de kust met kerk en marktplaats.

Woensdag 13 oktober. Het kleine dorpje Lucombe bezochten we eerst. De tijd is daar blijven stil staan. Daarna een wandeling door Porlock met de kerk.

Woensdag 13 oktober. Via de steile weg A39 met hellingen van 25% op weg naar Lynmouth. Het idyllische haventje en het treintje op waterkracht de helling op.

Maandag 18 oktober. Een bezoek aan  het dorp Montacute in Somerset.

Dinsdag 19 oktober. Een bezoek aan het dorp Milton Abbas in Dorset. In de straat staan 20 dezelfde witte cottages met rieten daken en grasveld voor de deur. Heel speciaal!

Vrijdag 22 oktober. Op weg naar Burwash in East-Sussex. Het plaatsje Burwash was het bezoek waard. De lange straat met huizen en het uitzicht vanaf het kerkplein.

Black Mountains, Wales.

Terug naar de start pagina