Britain's Villages (oktober 2011)

Pagina 2.    Verder naar pagina 3

Een fotocollage van J. Smulders.

Maandag 3 oktober. Een donkere ochtend en een zonnige middag met 20°C. Een prachtige rit door de North Yorkshire Dales. Een bezoek aan het pittoreske plaatsje Dent met de witte huisjes.

 In Leyburn op de CC een plaatsje gevonden bij een leuke oude muur behorende bij de oude steengroeve.

Vrijdag 7 oktober. Onderlangs Manchester naar het plaatsje Gawsworth in Cheshire. De Gawsworth Old Hall. In de kerk grafmonumenten van de Fitton familie.

 Daarna naar Lower Peaver, Cheshire. De St. Oswalds kerk is een van de oudste vakwerkkerken in Europa.

 Zon en buien wisselen elkaar de hele dag af.

Zaterdag 8 oktober. Door Shrewbury naar het zuidelijk gelegen Acton Burnell in Shropshire. Een dorp met Tudor zwart/wit huizen en de overblijfselen van Acton Burnell Castle (gebouwd tussen 1284 en1293).

Maandag 9 oktober. Vandaag 3 bezoekjes op het programma uit het boek Villages. In Bredon in Worcestershire. Het dorp met Cotswold stenen huizen, rieten daken en vakwerkhuizen. In de kerk prachtige marmeren grafmonumenten.

Elmley Castle in Worcestershire. De 15de eeuwse Tudor huizen in de hoofdstraat. De 11de eeuwse kerk met twee speciale contrasterende monumenten. Een uit marmer van de Savage familie. De kinderen knielen langs de zijkanten. En de ander uit 1699 (zwart/wit marmer) van William Stanton. 

Stanton and Stanway in Gloucestershire. De poort en het huis van Thomas Dover. De man, die in 1709, werd gered van een verlaten eiland. Hij inspireerde daarmee Daniel Defoe’s Robinson Crusoe.

Dinsdag 11 oktober. Duntisbourne Abbots in Gloucestershire een echt Cotswolds dorpje. Leuk om rond te wandelen.

 Frampton on Severn in Gloucestershire. De manor farm en een Georgian huis.

Verder naar pagina 3