Duitsland (2010)

Foto collage

Bezoek aan Dresden

21 mei.  We gingen ongeveer 60 km noordelijker binnendoor naar de privé kampeerautoplaats in Brieske. Het viel nog niet mee Dresden te verlaten via de diverse omleidingen. . Droog en een aangename temperatuur van 16 graden.

Brandweerkazerne van Brieske

22 mei. We zaten midden in het grote gebied waar de bruinkool werd en word gedolven.  Vandaag mooi weer met 22 graden. We maakten een toertje vanuit Brieske naar Lauchhammer met de 24 biotorens waar door insecten het vuile spoelwater om briketten mee te maken werd gezuiverd. Nu monumenten uit de DDR tijd. Daarna bezochten we de grootste mobiele zandafgravingmachine ter wereld. We kregen een rondwandeling 500 meter heen en 500 meter terug door het lange stalen gevaarte tot 80 meter hoogte. Deze groef eerst de zandlaag tot 100 meter diep weg waarna de bruinkoollagen vrij kwamen. Het water in het ontstane meer is 60 meter diep. Een hele belevenis.

27 mei. Een morgen met veel regen en temperatuur van rond 9 graden. We reden op de Garmin naar Altwarp. Een vissersplaatsje aan de Poolse grens. Een mooie kampeerautoplaats met de voeten in de haven. Wandeling door het dorp met diverse huizen met geschiedenis. Winterjas aan en ventilatorkacheltje deed weer zijn werk. Tegen de avond klaarde het op en kwam zowaar de zon weer kijken.

Zeer slechte Oostduitse klinkerwegen teisterden de bus.

Zeer slechte Oostduitse klinkerwegen teisterden de bus.

 

28 mei. 21 km gereden naar Ueckermünde. Bij de jachthaven en de oude stad was de kampeerautoplaats. Regen in de morgen en onweersbuien met hagel later op de middag. 29 mei. De volgende kampeerautoplaats in Lütow ook aan de jachthaven. Ontmoeting met leuk Duits gezin met een nieuwe T5 met hefdak. Zon, maar de wind over het water was koud. Enige uurtjes buiten kunnen zitten in de zon. 30 mei. Een druilerige zondag met 14 graden. We reden rustig naar Stralsund. Kampeerautoplaats 2 km van de oude stad naast de nieuwe brug naar Rügen. s’ Middags was het even droog en op de fiets naar het centrum. Bezoek o.a. aan de mooie St. Nikolai kerk. Veel gebouwen zijn nog bouwvallen uit de DDR tijd. Er moet nog veel worden gerestaureerd.

Stralsund.

 

Driemaster “Gorch Fock” in de haven.

31 mei. Na een nacht met regen volgde een winterse dag met regen en een koude wind. 10 graden. Doorgereden, via Rostock, naar Wismar waar een comfortabele kampeerautoplaats is met stroom. Tenslotte moet de kachel weer aan. Nog een redelijk droge wandeling kunnen maken door de oude straten van Wismar met de mooie gevels. We bezochten het museum in de raadhuiskelder over de geschiedenis van deze oude Hanzestad. 1 juni. De dag begon met wat motregen. De standkachel hield het interieur van de bus behaaglijk. In de middag klaarde het op en konden we weer wandelen (met winterjas aan) door het mooie Wismar. Ten opzichten van 2007 was er weer veel gerestaureerd. Ook de Georgenkerk was van binnen vrij van steigers maar nog helemaal leeg. Dit was weer onze laatste dag in Oost Duitsland.

2 juni. De zomer is gekomen. Blauwe lucht. We kampeerden in Travemünde aan de vissershaven met uitzicht op het gaan en komen van de ferry’s naar Finland en Zweden. Paraderen langs de gezellige winkelboulevard. 3 juni. Een rit naar de camping van Hohenfelde aan de Oostzee. Alweer zomer. Weinig te beleven. Alleen een strand om een kuil te graven.

4 juni. We reden via Kiel naar Sehestedt aan het Noord-Oostzeekanaal. De kampeerautoplaats aldaar was geheel vol. Doorgereden naar Rendsburg. Gelukkig waren daar nog enige plaatsen vrij. Geboekt voor 2 nachten. In Rendsburg was het dit weekend jaarmarkt. Voldoende te beleven dus. We gingen ‘s  middags de stad in en ’s avonds naar de markt waar diverse artiesten optraden. Prachtig weer. 5 juni. In de morgen op de fiets naar het kanaal kijken. Tenslotte hadden we hier met onze boot “Jamas” ook zelf gevaren. In de middag naar de jaarmarkt. We brachten o.a. een bezoek aan een mijnenveger. Gezellige drukte. Ook ’s avonds weer naar het concert op de markt, muziek luisteren en mensen kijken.

De oude spoorbrug met de pont die aan kabels eronder hangt.

 

6 juni. We stonden op de pier van Glückstadt met zicht op de Elbe en de veerponten. Zeer lange file voor de pont op deze warme zondag.

7 juni. In de nacht ging het waaien en hard regenen. Verder de hele dag regen in Cuxhaven. Mooi plekje pal aan de Elbe. De scheepvaart kwam zo langs onze huiskamer varen.

8 juni. Onze volgende stop was aan de sluis in Bremerhaven. Wandelen langs de dijk van de Wezer naar de ingang naar de Geeste. Hier hadden we vroeger tweemaal langs gevaren op weg naar Denemarken met onze zeilboot. Benauwd weer met tegen de avond wat regenbuien.

9 juni. Kampeerplaats in Emden aan de haven. De stad bezocht met de paraplu. 10 juni. Via Leer langs de Eems naar Weener. Ook weer een mooi plaatsje aan het haventje. 

12 juni. Op weg naar Meppel. We vonden nog een plekje op de overvolle camperplaats. Er waren havenfeesten. Gezellige drukte in de stad.

Terug naar de vakantie pagina