National Trust (2010)

Pagina 1.       Naar pagina 2 van de National Trust

Ervaringen van J.Smulders

Als lid van de National Trust kunnen we nu zeer veel kastelen, manor huizen, molens, abdijen, vuurtorens enz. bezoeken. In 2 mmanden bezochten we dan ook 63 locaties.

Woensdag 1 september.  Scotney Castle, Kent. Een bezoek in het kasteel en de tuinen met achterin de ruïne van het oude kasteel.

Het nieuwe huis in Tudor-style. 1837-1843.

Het oude huis in de tuin. 1378.

Donderdag 2 september. Chatwell, Kent. Het huis van Churchill. 1922 tot 1964. Een bezoek waard met de rijke geschiedenis van deze man. Kamers, uniformen, medailles, cadeaus van staatshoofden enz. En verder zijn atelier met zeer veel schilderijen van zijn hand.  In dit huis is fotograferen niet toegestaan.

De eetkamer met zeven ronde ramen.

Vrijdag 3 september. Vandaag een bezoek gebracht aan de Dapdune Wharf in Guildford aan de rivier Wey. Op de kade lag een oude Wey barge.

Zaterdag 4 september.  Een bezoek aan de tuinen en het  huis van Basildon Park nabij de Theems. Het huis gebouwd in 1767 door Lord Clive. Fortuin gemaakt in India voor de East India Company.

Zaterdag 4 september.  Daarna naar Grey Court, Oxfordshire. 1480. Ook bezoek van de tuinen en huis. In dit huis is ook  fotograferen niet toegestaan.

Het rad voor een ezel om water uit de put te halen.

Zondag 5 september. Een bezoek aan Waddesdon Manor. Het imposante  in renaissance-stijl gebouwde kasteel van  baron Ferdinand de Rothschild. Voor het kasteel stond een verzameling oldtimers te pronken. Verder een bezoekje aan de wijnkelder en  het koetshuis.

Een mooie plaats voor een meeting.

Maandag 6 september. Naar  Canons Ashby, Northamptonshire, voor een bezoek aan de kerk, tuinen en huis uit de 16de eeuw van de Dryden familie.

Het grote fornuis in de keuken.

Dinsdag 7 september.  Calke Abbey in Derbyshire. Gebouwd in 1701 tot 1704. Eerst een wandeling door het 18de eeuwse park naar het oude kerkje, een bezoek aan de stallen, smederij en shop. Na de middagmaaltijd een  bezoek aan het grote huis. Heel leuk. Van de mooie kamers tot de rommelzolder en de kelders. Het bezoek was de moeite waard.

De rommelzolder.

De bellen voor de bediening.

De bierbrouwerij.

Woensdag 8 september. Een drukke dag vandaag. Allereerst bezoek aan de werkende watermolen van Hardwick Stainsly Mill in Derbyshire. Daarna een bezoek aan de ruïnes van het kasteel Hardwick Old Hall.

De watermolen in werking om graan te malen.

Donderdag 9 september. We bezochten Nostell Priory in West Yorkshire. 1733. Best een bezoek waard. Helaas verboden binnen te fotograferen.

De pianist speelde voor ons een verzoeknummer.

Vrijdag 10 september. Een bezoek aan de ruines van Fountains Abbey in Yorkshire. De grote ruïne van de abdij uit de 12de eeuw. Daarna een te lange wandeling door het park uit Gregoriaanse water tuin. Veel fazanten overal en een weide met meer dan 500 herten. 

Zondag 12 september. Een bezoek aan Mount Grace Priory in North Yorkshire. 1343 tot 1414. De ruïne van de Carthusian monniken. Met een gerestaureerde cel waar een monnik bad, sliep, werkte en zijn eigen moestuintje had.

Zondag 12 september. Vandaag een bezoek aan het mooie Nunnington Hall, North Yorkshire, aan de rivier Rye. 1553.

Woensdag 15 september. Een bezoek aan Wallington, Northumberland. 1738. Prachtige tuinen en mooi huis.

Italiaans rococo pleisterwerk.

De centrale hal met schilderingen van de geschiedenis van Northumbria.

Donderdag 16 september. Cragside, Northumberland. Prachtige tuinen. Het revolutionaire huis van  ingenieur Lord Armstrong. Armstrong was een internationale wapenverkoper. Het eerste huis in de wereld met  hydro elektriciteit.

De fruittuin met o.a. sinasappels.

De klokkentoren in het park.

De ijzeren voetbrug naar het huis.

Het verzonken bad met de blauwe tegels.

Naar pagina 2 van de National Trust

Terug naar de start pagina