National Trust (2010)

Pagina 5.

Ervaringen van J. Smulders.

Zaterdag 16 oktober. Op naar Finch Foundry in Devon. De smederij waarvan de machines worden aangedreven door waterkracht. Het bedrijfje van de familie Finch. Per dag werden 400 stuks gereedschap geproduceerd zoals sikkels, schoppen, mijnwerktuigen,  enz.

Zaterdag 16 oktober. Als laatste vandaag een bezoek aan Castle Drogo. Het kasteel uit 1920 van Julius Drew, gebouwd hoog boven de Teign Gorge in Devon.

Zondag 17 oktober. Een bezoek aan Killerton in Devon. Vandaag  was het "Appeldag". Het huis van de Acland familie is gebouwd in 1778. In het huis het kostuum museum. De prachtige tuinen in herfstkleuren.

Maandag 18 oktober. Naar Barrington Court in Somerset. Een leeg huis met prachtige eiken trap en lambriseringen. In 1920 gerestaureerd door de Lyle familie. Verder diverse oude tegeltableau’s uit Nederland o.a. het schip van Michiel de Ruiter. De prachtige ommuurde tuinen waren reeds in herfsttooi. De echo van het verleden achtervolgen dit nu lege Tudor landhuis, zo prachtig gerestaureerd in de jaren 1920 door de Lyle familie. Ze woonden in stijl, en installeren een afgeveerde dansvloer. Het mechanisme kan nog steeds worden gezien onder de eiken hoofdtrap.

Maandag 18 oktober. Verder vandaag een bezoek aan Montacute House, Somerset uit de 16de eeuw. Een collectie van meer dan 60 Tudor en Queen Elizabeth I schilderijen.  

Woensdag 20 oktober. Een bezoek aan Uppark House. Het huis wat in 1989 was afgebrand en nu weer volledig hersteld. In iedere kamer  stond een  foto van de chaos na de brand. Binnen mocht helaas niet worden gefotografeerd. Vanuit het huis is uitzicht op de zee.

Donderdag 21 oktober. Wakehurst Place in West Sussex. Het belangrijkste van deze plaats is de Millennium Seedbank. Een internationaal instituut voor onderzoek. In de kluizen liggen zaden opgeslagen van de hele Britse flora en van ’s werelds meest bedreigde planten. Het herenhuis uit 1592 was vandaag gesloten. De tuinen waren prachtig met de herfstkleuren en blauwe hemel.

Vrijdag 22 oktober. Op weg naar Burwash in East-Sussex. Het17de eeuwse Bateman’s  huis was op Vrijdag niet open voor bezoek. Dus konden we Kipling’s Rolls-Royce Phantom I uit 1928 ook niet bewonderen.

Vrijdag 22 oktober. Een bezoek aan Bodiam Castle in East Sussex.  De ruïne van het kasteel uit 1385. Heel leuk voor kinderen.  Mooie plaatjes bij de strak blauwe hemel.

 

Bowland Forest in Lancashire.

Terug naar de start pagina