Britain's Villages (september 2011)

Pagina 1.        Verder naar pagina 2

Een fotocollage van J. Smulders.

Als leidraad gebruikten we de boeken van de AA. Explore Britain's Villages en Country Roads of Britain.

Vrijdag 2 sept. In Lavenham (Suffolk) bezoeken we de kerk en op de marktplaats Lavenham Guildhall. Lavenham is beroemd om zijn houten vakwerkhuizen.

Zaterdag 3 sept. We rijden door Norfolk naar het noorden. Het eerste bezoek is aan het plaatsje Castle Acre om te kijken naar de 11de eeuwse Bailey Gate. Ook even gekeken bij de overblijfselen van de abdij.

Zondag 4 sept. Een bezoek gebracht aan de St Benets Abbey. Een ruïne met middenin overblijfselen van een 100 jaar oude molen. Een vreemd geheel.

Maandag 5 sept. Wisselend weer vandaag. Af en toe zon, maar een harde wind en 16°C. Even kijken op en in het oude stationnetje van Weybourne. Helaas te vroeg om een stoomtrein te zien vertrekken.

 Een bezoek aan het plaatsje Cley next the Sea (Norfolk) met de windmolen gelegen aan de zoutmoerassen. Daarna naar het gehucht Burnham Thorpe, alwaar Horatio Nelson is geboren in 1758. Tenslotte de grootste marineheld van Engeland.

Donderdag 8 sept. Zwaar bewolkt en af en toe een bui.  Een wandeling door het oude plaatsje Helmsley.

Het National Park van North Yorkshire Moors. Een prachtig gebied met bloeiende heide.

Vrijdag 9 sept. We rijden door de Egton High Moor met hellingen van 33% en zeer smalle weggetjes richting de kust. In Saltburn by-the-Sea bezoeken we de pier.

Zaterdag 10 sept. Een wandeling langs de rotsige kust nabij het mijnstadje Marsden. De nabije vuurtoren is gebouwd bij dit stuk gevaarlijke kust (Lizard point) waar zeer veel schepen voordien zijn vergaan.

Vrijdag 30 sept. Via de stad Carlisle rijden we door Cumbria. Naar Bownes on-Solway waar de Hadrain’s Wal tot aan zee zou moeten lopen. Bij hoog water staat op de wegen aldaar water. We bekijken het kerkje in Newton Arlosh. Een kerkje uit de 14de eeuw gebouwd als een fort.

In Abbeyton bekijken we de kerk en overblijfselen van de Cistercian Abbey. In Alloby was een leuke antiekzaak.

In Maryport vinden we een CL op het Netherhall Estate. We staan naast de restanten van het landhuis van de Senhouse familie. In het bos rondom zijn nog veel leuke overblijfselen te vinden. O.a. het zomerhuis, wat vroeger een deel was van het station in Wigton. Het eindpunt van de eerste spoorbaan waar de Rocket op heeft gereden. Verder de portierswoning, de ommuurde keukentuin en de stallen. Overal liggen brokstukken. Ook een stuk betegelde vloer van de begane grond van het huis. Eileen M. Boyle de beheerster van de CL bracht een boekje over de geschiedenis van het huis en de familie met oude foto’s.

Verder naar pagina 2

Terug naar de start pagina