Zuid Duitsland (2010)

Foto collage

Dresden 2010

Verder naar Noord Duitsland 2010

5 en 6 april. Na ons “familieweekend. in Eersel naar de kampeerautoplaats in Brüggen. Praktisch alle plaatsen waren bezet met veel Belgen. De kinderen hadden daar 14 dagen vakantie. We bleven gezellig 2 nachten.

7 april. Naar Jülich. De kampeerautoplaats nabij het grote park met speeltuinen, dierentuin enz.. Prachtig sanitair. Op de fiets naar het centrum en een kijkje in de citadel genomen.

8 april. Gemünd. Helaas deze dag veel motregen en dus een leesdag met ’s avonds een kleine wandeling door het park.

9 en 10 april. Reil aan de Moezel. Prachtig weer en ook hier bleven we 2 nachten. Heerlijk buiten en we maakten een fietstocht langs de Moezel. De patatkraam op 50 meter en ook de toilet en waterkranen. De bakker met een kleine supermarkt in het dorp. Een prima verblijf voor € 6,- per nacht.

11 april. Lauterecken. Tijdens de rit erna toe was het zwaar bewolkt en maar 5 ˚ C. Af en toe een bui. We maakten een wandeling door het uitgestorven plaatsje. Het was tenslotte zondag en alles gesloten. Langs de kampeerautoplaats kwamen over de rails fietsende karretjes.  Een leuke attractie.

12 april. Regendag vandaag. Weer een stukje zuidelijker gereden. Maandagboodschappen gedaan bij een Lidl. Mooie kampeerautoplaats met mooi uitzicht bij een wijnboer gevonden in Sankt Martin.  Helaas bleef de regen aanhouden.

13 april. Het regende nog steeds. Op weg naar het zuiden (80 km.) In Gernsbach aan de rivier de Murg vonden we een goede kampeerautoplaats nabij de oude stad. ’s Middags klaarde het op en konden we de stadswandeling maken.  

14 april. De dagelijkse boodschappen weer gedaan bij de eerste grote supermarkt die we tegen kwamen. We reden vanaf Baden-Baden de Schwarzwald Hochstrasse. Helaas zeer mistig met minder dan 50 meter zicht. En dus boven totaal geen uitzichten. Door de mist heen zien we de laatste resten sneeuw liggen. Het was boven maar 3 º C. In Oppenau  nabij het centrum vonden we onverwachts een heerlijke kampeerautoplaats. Gratis en 8 uur lang stroom voor € 1,-.  In de middag natuurlijk een wandeling gemaakt door het stadje.  

15 april. Reeds vroeg op pad 8.30 uur. Boodschappen gedaan in  Oppenau. Wandeling in Haslach. De gratis kampeerautoplaats viel tegen. Idem in Schiltach.

22 april. Vandaag maar een kort ritje van 50 km naar de camping nabij Egnach aan de Bodensee. Met de fiets ’s middags een bezoek aan de plaats Arbon via het vlakke fietspad langs het meer. 23 april. Stralend weer vandaag.  Na boodschappen en tanken zijn de laatste Zfr’s precies helemaal op. Een korte tocht via een stukje Oostenrijk brengt ons nabij Lindau op de camping. ’s Middags op de fiets, 4 km, naar Lindau Insel. Gezellige oude binnenstad, haven met vuurtoren en leeuwstandbeeld op de pieren.

24 april. 30 km verder naar de kampeerautoplaats in het Beierse Wangen. In de oude binnenstad was het op deze zaterdag een drukke, gezellige rommelmarkt. Genieten voor Annie. Tweemaal lopen we vanaf de drukke kampeerautoplaats de hele binnenstad af. Prachtig weer met strak blauwe hemel.

25 april. We bleven nog een dagje in Wangen. Vandaag zondagse rust in de binnenstad. Alleen wat terrasjes open. Prachtig zonnig weer.

 26 april. In de morgen wat regen. ’s Middags weer zonnig. We kampeerden nabij de oude stad van Kempten. Prachtige kerk met barok pracht en praal.  Van 27 april t/m 1 mei reden we de Romantische Strasse met zijn mooie oude steden. Kempten, Schongau, Donauwörth aan de Donau, Rothenburg o.d. Tauber en Dinkelsbühl.

Donauwörth aan de Donau.
 Rothenburg o.d. Tauber.

30 april, 1 mei. Twee dagen bleven we staan nabij het centrum van  Nördlingen. Op 1 mei was alles gesloten. Een mooie dag om een rondwandeling te maken over de stadswallen rondom het centrum. Doordat de stadswal een dak heeft prima wandelen terwijl af en toe wat regen begon te vallen. 2 mei een regendag.

Het marktplein van Wemdingen. We kampeerden met zicht op de Donau in de oude stad van Neuburg a.d. Donau. Onder de paraplu maakten we een stadswandeling.

3 mei. Zwaar bewolkt en 11° C. We volgen de oever van de Donau naar Kelheim. Een kleine cruise over de Donau door het natuurgebied Weltenburger Enge was leuk om te doen. 5 passagiers aan boord.

Dresden 2010

Verder naar Noord Duitsland 2010

Terug naar de start pagina