National Trust (2010)

Pagina 3.        Verder naar pagina 4

Ervaringen van J.Smulders.

Dinsdag 28 september. Plas Newydd Country, Anglesey. Het huis van Lord en Lady Anglesey. Hoogtepunt de grootste schildering van Rex Whistler uit 1930. Verder het militaire museum met herinneringen aan de slag bij Waterloo.  Ook hier was binnen fotograferen niet toegestaan.

Het huis en tuinen liggen prachtig gelegen aan de Menai Strait met zicht op het Snowdonia National Park.

De slag bij Waterloo.

 

Donderdag 30 september. Pwllheli, Wales. Een bezoek aan het gezellige huisje van de drie Keating zussen. Ze kochten dit huis uit de 16de eeuw in 1938.

Het huis heeft een spectaculair uitzicht op de Cardigan Bay.

Vrijdag 1 oktober. Powis Castle , Welshpool. Gebouwd circa 1200. Met de wereldberoemde tuinen en terrassen, het Clive museum met kostbare kunstvoorwerpen uit India. Fotograferen was niet toegestaan in het kasteel en museum.

Zaterdag 2 oktober. Croft Castle, Herefordshire. Daar bezochten we alleen de tuinen en kerk. Het kasteel was pas in de middag open.

Zaterdag 2 oktober. Daarna naar Berrington Hall. Gezellig. Expositie in de paardenstallen. Muziek op het voorplein. Een blik in het leven en domein van de butler. En een wandeling door het huis met o.a. de slaapkamer van Lady Rodney na haar huwelijksreis (1891).

Dinsdag 5 oktober. Vandaag een bezoek aan Cilgerran Castle een ruïne uit de 13de eeuw met zicht over de Teifi Gorge.

Woensdag 6 oktober. Een bezoek aan de Colby Woodland Garden.

Donderdag 7 oktober. Bezoek aan Dinefwr Castle. Dit huis was in de 2de wereldoorlog een hospitaal voor het leger. Een klim naar de dichtbij gelegen ruine van het oude kasteel met een geweldig uitzicht over de wijdse omgeving en rivier Tywi .

Vrijdag 8 oktober. Een bezoek aan de Aberdulais Falls met het grote werkende waterwiel voor het opwekken van elektriciteit. Verder de overblijfselen van de tinfabriek vanaf 1584. Hier werden plaatjes blik vertind en gepolijst voor o.a. export naar Amerika.

Verder naar pagina 4

Terug naar de start pagina