National Trust (2010)

Pagina 4.         Verder naar pagina 5

Ervaringen van J.Smulders.

Zaterdag 9 oktober. Op weg naar Skenfrith Castle. Een ruïne uit de 13de eeuw en de oude kerk en toevallig een markt met boerderij artikelen  in de hal naast de kerk.

Zaterdag 9 oktober. Boven de plaats Monmouth ligt het ronde huis The Kymin. Admiraal Nelson was er ook geweest.

Zaterdag 9 oktober. Als laatste een bezoek aan de Westbury Court Garden, Glouchestershire. Rond 1700. Dit is de enige Hollandse watertuin in Engeland met vele fruitbomen.

Zondag 10 oktober. Een bezoek aan de ruïnes van Chedworth Roman Villa uit de 4de eeuw. De mozaïek vloeren en opgegraven voorwerpen. Vloerverwarming, badhuizen en toilet uit de 2de eeuw.

Zondag 10 oktober. Een bezoek aan Lacock Abbey in Wiltshire. Een bekende locatie van twee Harry Potter films.

Maandag 11 oktober. Het unieke conservatie project van de Trust. Tyntesfield in Somerset het Victoriaanse huis met tuinen en kerk van de familie Gibbs. Een klim op de uitkijktoren over de gerestaureerde daken. Ook in het huis werd hard gewerkt aan de renovatie. Zeer interessant om dit eens te bekijken.

Dinsdag 12 oktober. Vandaag bezoek aan 600 jaar oude Dunster Castle in Somerset aan de kust. Prachtige eiken trap en een leuk gesprek met de vrijwilliger van de Trust in de bibliotheek.

Woensdag 13 oktober. Een bezoek aan Arlington Court. Het huis van de Chichester familie. Veel scheepsmodellen in het huis. Vele gemaakt van ivoor. Francis Chichester was de zeezeiler die enkele boeken heeft geschreven. Verder het rijtuigmuseum en de tuinen. De moeite waard.

Donderdag 14 oktober. Vandaag een bezoek aan Tintagel in Cornwall aan de oude Post Office uit de 14de eeuw. Klein maar fijn.

Genesteld tussen de moderne gebouwen van Tintagel High Street, lonkt dit ongewone en sfeervolle 14e-eeuwse gebouw, met een golvende dak, de nieuwsgierig om te verkennen. Het dateert uit de Victoriaanse periode wanneer het een vergunning kreeg als Post Office voor het district.

Vrijdag 15 oktober. Landhydrock in Cornwall nabij Bodmin. Het grote Victoriaanse huis van de Robartes familie. Een bezoek aan de tuinen, kerk en 50 kamers van keukens tot  de zolder. Een bezoek meer dan waard.

Verder naar pagina 5

Terug naar de start pagina